Een Marco heftafel is multi-inzetbaar

De heftafel is een betrouwbare liftoplossing voor uiteenlopende situaties. Zo worden schaarliften ingezet bij productielijnen of om ergonomische werksituaties te creëren. Ook hebben we meerdere distributiekanalen kunnen optimaliseren door de toepassing van een heftafel. Dit wordt ook wel een loading dock of laad-los heftafel genoemd. De mogelijkheden van schaarliften zijn eindeloos.

Marco is ruim 70 jaar de producent van uw schaarlift. Een van onze belangrijkste kenmerken is het uitgebreide standaard aanbod. Ook worden er dagelijks maatwerk heftafels geproduceerd.

Heftafel

Prijsopgave aanvragen

 

Standaard of maatwerk heftafels

Wij bieden een ruim programma aan standaard heftafels voor uiteenlopende toepassingen. Grote kans dus dat er een geschikt model voor u tussen zit. Uiteraard is het mogelijk om uw wensen door te geven, zodat wij uw heftafel op maat produceren. U kunt altijd contact opnemen met één van onze adviseurs om de mogelijkheden en uw situatie door te nemen.

 

Kies de juiste heftafel

Wij bieden een ruim programma aan standaard heftafels voor uiteenlopende toepassingen. Grote kans dus dat er een geschikt model voor u tussen zit. Uiteraard is het mogelijk om uw wensen door te geven, zodat wij uw maatwerk heftafel produceren. U kunt altijd contact opnemen met één van onze adviseurs om de mogelijkheden en uw situatie door te nemen.

 

Industriële heftafel

Door de stevige bouw en hoge kwaliteit van de gebruikte componenten zijn de Marco heftafels uitstekend geschikt voor industrieel gebruik. De heftafels zijn geschikt voor zware ladingen en een hoog aantal bewegingen gedurende lange tijd. Dit type schaarheftafel wordt dan ook veel geïntegreerd in productielijnen. Bij dergelijk intensief gebruik komt de kwaliteit van de Marco heftafels goed tot uiting: een hoge betrouwbaarheid en onderhoudsarm.

Laagbouw heftafel – U- en E-vorm heftafel

De laagbouw heftafels zijn heftafels met een zeer beperkte bouwhoogte. Met een bouwhoogte vanaf slechts 80mm is dit type schaarheftafel te beladen met een reguliere handpallettruck. De laagbouw heftafel is verkrijgbaar met 3 verschillende type platformen: een gesloten platform en een u- of e-vorm platform. De heftafels met een u- of e-platform zijn door de vorm geschikt voor het beladen met een handpallettruck. Bij een gesloten platform kan de schaarheftafel natuurlijk altijd worden voorzien van een oprijplaat. De laagbouw heftafels worden voornamelijk toegepast voor ergonomisch werken in een magazijn of productieruimte. Met deze schaarheftafels kunnen de goederen gemakkelijk op een ergonomische werkhoogte worden gebracht. Omdat er geen heftruck nodig is voor het beladen, zien we dit type schaarheftafel ook veel terug in krappere werkruimtes.

Laden/ lossen heftafel

De laden/ lossen heftafel, ofwel de loading dock heftafel, is specifiek ontworpen voor het gebruik bij laad- en loswerkzaamheden. Met deze schaarheftafel kan de hoogte tussen het voertuig en de laad-/ loslocatie worden overbrugd. De loading dock heftafel is leverbaar met een capaciteit tot 10.000kg en hiermee ook uitstekend geschikt voor zware goederen. Het laden en lossen vindt veelal buiten plaats. Dit type heftafel is gebouwd op betrouwbaar werken onder alle mogelijke weersomstandigheden. Vanzelfsprekend kan ook deze schaarheftafel worden voorzien van allerlei accessoires om het laden- en lossen zo efficiënt en veilig mogelijk te laten verlopen.

Dubbelschaars horizontaal

De dubbelschaars horizontaal heftafels zijn geschikt voor het op hoogte brengen van langwerpige, zware goederen. Doordat dit type heftafel is voorzien van 2 naast elkaar geplaatste scharenstellen kan een groot en stabiel platform gecreëerd worden. Standaard is er al een model heftafel met een platformlengte van meer dan 6 meter. Voor nog langere goederen is een maatwerkoplossing mogelijk. Naast het op hoogte brengen van goederen wordt de dubbelschaars horizontaal heftafels ook vaak gebruikt als werkplatform. Om een veilig werkplatform te creëren wordt de heftafel in dat geval voorzien van accessoires als hekwerken.

Dubbelschaar verticaal

De dubbelschaar verticaal is een heftafel voorzien van 2 scharenstellen boven elkaar. Zo kan er een grote hefhoogte worden gerealiseerd. Dit type schaarheftafel wordt vaak ingezet als werkplatform op grotere hoogte. Maar ook voor het vervoer van goederen of pallets naar een hogere verdieping is deze heftafel zeer geschikt. Met accessoires als hekwerken en sensoren is de lift tevens gemakkelijk en veilig in gebruik als personen- of mindervalidelift. De standaardmodellen kunnen tot wel 5 meter overbruggen. Voor nog grotere hoogtes is maatwerk mogelijk.

Autolift

De Marco heftafels zijn zeer geschikt als autolift. De autoliften zijn in de verschillende uitvoeringen beschikbaar, voor vervoer in- of exclusief inzittenden. De schaarheftafels kunnen worden voorzien van accessoires als hekwerken, sensoren en lichtsignalen om veilig vervoer van auto’s en inzittenden te garanderen. De autolift wordt toegepast in bijvoorbeeld autoshowroom voor het vervoer tussen verschillende of in woonhuizen om de auto in de garage in de kelder te parkeren. Buiten de standaard heftafel modellen is hier ook maatwerk mogelijk. Grotere formaten schaarheftafels geschikte voor complete vrachtwagens is geen probleem!

Economic line

Anders dan de overige type heftafels zijn de schaarheftafels uit de Economic Line van Marco enkel verkrijgbaar in standaard uitvoeringen. Maatwerk is dus niet mogelijk, maar hierdoor kunnen we de prijs van deze heftafels laag houden. Met een heftafel uit de Economic line koopt u Marco kwaliteit en betrouwbaarheid voor een scherpe prijs. Er is keuze uit 3 voordelige modellen die bovendien snel uit voorraad leverbaar zijn. De heftafels uit de Economic Line zijn uitgevoerd met een platform van 1200*800mm, een hefhoogte tot 1350mm en een maximale capaciteit van 2.000kg.

 

Snel en vrijblijvend een offerte voor een heftafel ontvangen?

 

Marco heftafel: veiligheid en ergonomie

Veiligheid en ergonomie zijn de basis van ons bedrijf. Marco heftafels zijn ontworpen om processen op een veilige en ergonomisch verantwoorde manier zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Standaard zijn de heftafels voorzien van diverse veiligheidsvoorzieningen. Zo is er bijvoorbeeld een veiligheidslijst gemonteerd onder het platform om beknelling te voorkomen. De motorunit voldoet aan de eisen van beschermingsklasse IP55, de elektrische componenten van de heftafels aan beschermingsklasse IP65. Alle heftafels van Marco zijn voorzien van CE-certificaat en voldoen aan de veiligheidseisen volgens de norm 2006/42/EC en de Nederlandse norm NEN 1570.

Bij toepassing in een specifieke situatie kunnen extra veiligheidsvoorzieningen op en om de heftafel nodig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hekwerk rondom of op de heftafel om valgevaar te voorkomen. Ook kunnen de heftafels worden aangepast zodat ze voldoen aan de Atex richtlijnen of worden voorzien van speciale olie voor toepassingen in een omgeving waar levensmiddelen worden verwerkt. Onze verkoopadviseurs adviseren graag over de beste oplossing voor iedere situatie!

 

Accessoires voor uw heftafel

De heftafel is voorzien van een groot aantal standaard componenten. Daarnaast kunnen we u ook een groot aantal accessoires aanbieden. Daarmee kunt u de heftafel een meerwaarde geven en geschikt maken voor de situatie. Denk aan bijvoorbeeld hekwerken voor veiligheid. Of een wielframe zodat de schaarlift verrijdbaar is. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden.

 

Accessoires voor een heftafel

 

Veelgestelde vragen

Waar moet ik op letten bij het kopen van een heftafel?

Als u een heftafel wilt kopen zijn er een aantal zaken belangrijk. Dit begint met de vraag waar u de heftafel voor wilt gebruiken. Afhankelijk daarvan kan er gekozen worden een bepaalde hefhoogte van de schaarheftafel, de gewenste afmetingen van het platform en natuurlijk de hoogte die de schaarlift moet kunnen heffen. Vervolgens kunnen we er eventueel diverse accessoires worden toegevoegd t.b.v. de veiligheid of ergonomie. Neem contact op met een van onze verkoopadviseurs via 088-2340800, zij kunnen uitstekend helpen met het samenstellen van een schaarheftafel die bij uw specifieke wensen aansluit.

Wat is een heftafel?

Een heftafel is een lift die gebruikt kan worden om goederen verticaal te verplaatsen. Ook zijn er varianten leverbaar waarbij vervoer van personen is toegestaan. De heftafels zijn zeer breed inzetbaar vanwege de variabele afmetingen en capaciteiten waarmee ze leverbaar zijn. Naast de naam heftafel wordt dit type lift ook wel hefplateau, schaarheftafel, schaartafel, hefplatform, schaarlift, goederenschaarlift, goederenhefplateau, goederenheffer, goederenhefplatform of goederenlift genoemd.

Welke veiligheidsvoorzieningen zitten er op een heftafel?

Alle heftafels die wij leveren zijn voorzien van een CE-keurmerk. Standaard zijn er diverse veiligheidsvoorzieningen aangebracht op een heftafel. Zo is iedere heftafel voorzien van een veiligheidslijst om knelgevaar in neergaande beweging te voorkomen. Wilt u weten hoe u veilig kunt werken met een Marco heftafel? Onze verkoopadviseurs adviseren u graag over de mogelijkheden!

Kan ik ook bij jullie terecht voor service en onderhoud?

Jazeker! Voor een betrouwbare en veilige werking is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Afhankelijk van de intensiteit waarmee u de heftafel gebruikt raden wij aan om de heftafel minimaal één maal per jaar te laten onderhouden. Aan de hand van een uitgebreide checklist controleren onze ervaren servicemonteurs de werking van de essentiële onderdelen. Marco heftafels zijn van de hoogste kwaliteit. Heeft u toch een storing dan komen we z.s.m. langs. Vrijwel alle onderdelen hebben we op voorraad, zo zorgen we dat u de heftafel snel weer kunt gebruiken! Storingen zijn te melden via 088-2340800 of td@mthlifttechniek.nl.

Zijn de heftafels verplaatsbaar?

Onze heftafels zijn te voorzien van een speciaal frame om ze te kunnen verplaatsen. Hierbij kan gekozen worden voor een frame met wielen, waardoor de heftafel verrijdbaar wordt. Ook een palletframe behoort tot de mogelijkheden. Hiermee kan de heftafel met palletwagen of heftruck verplaatst worden.

Wat kost een heftafel?

De prijs van een heftafel is afhankelijk van veel verschillende factoren. Denk aan de gewenste afmetingen en de benodigde hefcapaciteit. Ook de eventueel gekozen accessoires hebben invloed op de prijs van de schaarheftafel. Wilt u Marco-kwaliteit voor een scherpe prijs? Kijkt u eens naar de Economic-line met standaard voordelige heftafels. Zit de gewenste schaarheftafel er niet tussen? Onze verkoopadviseurs maken graag vrijblijvend en snel een prijsopgave.

Welke voeding is er nodig voor een heftafel?

Standaard zijn de heftafels geschikt voor een 400v aansluiting. Heeft u hier geen beschikking over? Geen probleem, desgewenst leveren we de schaarheftafel met motor geschikt voor 230v-1 fase.

Wat is de levertijd van een heftafel?

De levertijd van een heftafel is geheel afhankelijk van het gekozen type en eventuele accessoires. Marco heeft een groot aantal modellen schaarheftafels op voorraad, deze hebben dan ook een zeer korte levertijd. Neem voor de exacte levertijd van het gewenste model contact op met een van onze verkoopadviseurs, zij kunnen een goede inschatting geven van de actuele levertijd.

Moeten heftafels gekeurd worden?

Nee, alle heftafels die wij leveren vallen onder de Machinerichtlijn 2006/42/EG en zijn daarmee niet keuringsplichtig. Vanuit onze fabriek worden de heftafels geleverd met een CE-keurmerk. Installeren wij de heftafels voor u, dan zorgen we dat dit ook gebeurd conform de geldende richtlijnen.