Heftafel

Een heftafel is overal geschikt

De heftafel is een betrouwbare hefoplossing voor diverse situaties. Heftafels worden bijvoorbeeld ingezet bij productielijnen of om ergonomische werksituaties te creëren. Ook hebben we meerdere distributiekanalen kunnen verbeteren door het inzetten van een heftafel. Dit type heftafel noemen we een loading dock of laad-los heftafel genoemd. De toepassingen van heftafels zijn eindeloos.

Marco is ruim 70 jaar de producent van uw heftafel. Een van onze belangrijkste kenmerken is het uitgebreide standaard aanbod. Ook worden er dagelijks maatwerk heftafels geproduceerd.

heftafel met vouwgordijn
diverse heftafels

Verschillende soorten heftafels

Marco heftafels zijn verdeeld in verschillende categorieën met ieder hun eigen kenmerken. Industriële heftafels zijn bijvoorbeeld ontworpen voor een zware belading en intensief gebruik of heftafels om laden/lossen van vrachtwagens te vereenvoudigen. In onderstaand overzicht worden de verschillende soorten heftafels getoond. Twijfelt u welk type u nodig heeft? Neem dan contact op met een adviseur.

Door de stevige bouw en hoge kwaliteit van de gebruikte componenten zijn de Marco heftafels uitstekend geschikt voor industrieel gebruik. De heftafels zijn geschikt voor zware ladingen en een hoog aantal bewegingen gedurende lange tijd. Dit type schaarheftafel wordt dan ook veel geïntegreerd in productielijnen. Bij dergelijk intensief gebruik komt de kwaliteit van de Marco heftafels goed tot uiting: een hoge betrouwbaarheid en onderhoudsarm.

De laagbouw heftafels zijn heftafels met een zeer beperkte bouwhoogte. Met een bouwhoogte vanaf slechts 80 mm is dit type schaarheftafel te beladen met een handpallettruck. De laagbouw heftafel is verkrijgbaar met 3 verschillende type platformen: een gesloten platform en een u- of e-vorm platform. De heftafels met een u- of e-platform zijn door de vorm geschikt voor het beladen met een handpallettruck. Bij een gesloten platform kan de schaarheftafel natuurlijk altijd worden voorzien van een oprijplaat. De laagbouw heftafels worden voornamelijk toegepast voor ergonomisch werken in een magazijn of productieruimte. Met deze schaarheftafels kunnen de goederen gemakkelijk op een ergonomische werkhoogte worden gebracht. Omdat er geen heftruck nodig is voor het beladen, zien we dit type schaarheftafel ook veel terug in krappere werkruimtes.

De laden/ lossen heftafel, ofwel de loading dock heftafel, is specifiek ontworpen voor het gebruik bij laad- en loswerkzaamheden. Met deze schaarheftafel kan de hoogte tussen het voertuig en de laad-/ loslocatie worden overbrugd. De loading dock heftafel is leverbaar met een capaciteit tot 10.000 kg en hiermee ook uitstekend geschikt voor zware goederen. Het laden en lossen vindt vaak buiten plaats. Dit type heftafel is gebouwd op betrouwbaar werken onder alle mogelijke weersomstandigheden. Vanzelfsprekend kan ook deze schaarheftafel worden voorzien van allerlei accessoires om het laden- en lossen zo efficiënt en veilig mogelijk te laten verlopen.

De dubbelschaar horizontaal heftafels zijn geschikt voor het op hoogte brengen van langwerpige, zware goederen. Doordat dit type heftafel is voorzien van 2 naast elkaar geplaatste scharenstellen kan een groot en stabiel platform gecreëerd worden. Standaard is er al een model heftafel met een platformlengte van meer dan 6 meter. Voor nog langere goederen is een maatwerkoplossing mogelijk. Naast het op hoogte brengen van goederen wordt de dubbelschaar horizontaal heftafels ook vaak gebruikt als werkplatform. Om een veilig werkplatform te creëren wordt de heftafel in dat geval voorzien van accessoires als hekwerken.

De dubbelschaar verticaal is een heftafel voorzien van 2 scharenstellen boven elkaar. Zo kan er een grote hefhoogte worden gerealiseerd. Dit type schaarheftafel wordt vaak ingezet als werkplatform op grotere hoogte. Maar ook voor het vervoer van goederen of pallets naar een hogere verdieping is deze heftafel zeer geschikt. Met accessoires als hekwerken en sensoren is de lift ook gemakkelijk en veilig in gebruik als personen- of mindervalidelift. De standaardmodellen kunnen tot wel 5 meter overbruggen. Voor nog grotere hoogtes is maatwerk mogelijk.

De Marco heftafels zijn zeer geschikt als autolift. De autoliften zijn in de verschillende uitvoeringen beschikbaar, voor vervoer in- of exclusief inzittenden. De schaarheftafels kunnen worden voorzien van accessoires als hekwerken, sensoren en lichtsignalen om veilig vervoer van auto’s en inzittenden te garanderen. De autolift wordt toegepast in bijvoorbeeld autoshowroom voor het vervoer tussen verschillende of in woonhuizen om de auto in de garage in de kelder te parkeren. Buiten de standaard heftafel modellen is hier ook maatwerk mogelijk. Grotere formaten schaarheftafels geschikte voor complete vrachtwagens is geen probleem!

Anders dan de overige type heftafels zijn de schaarheftafels uit de Economic Line van Marco enkel verkrijgbaar in standaard uitvoeringen. Maatwerk is dus niet mogelijk, maar hierdoor kunnen we de prijs van deze heftafels laag houden. Met een heftafel uit de Economic line koopt u Marco kwaliteit en betrouwbaarheid voor een scherpe prijs. Er is keuze uit 3 voordelige modellen die bovendien snel uit voorraad leverbaar zijn. De heftafels uit de Economic Line zijn uitgevoerd met een platform van 1200*800 mm, een hefhoogte tot 1350 mm en een maximale capaciteit van 2.000 kg.

Snel en vrijblijvend een offerte ontvangen?

Ergonomische en veilige heftafels

Veiligheid en ergonomie zijn de basis van ons bedrijf. Marco heftafels zijn ontworpen om processen op een veilige en ergonomisch verantwoorde manier zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Standaard zijn de heftafels voorzien van diverse veiligheidsvoorzieningen. Zo is er bijvoorbeeld een veiligheidslijst gemonteerd onder het platform om beknelling te voorkomen. De motorunit voldoet aan de eisen van beschermingsklasse IP55, de elektrische componenten van de heftafels aan beschermingsklasse IP65. Alle heftafels van Marco zijn voorzien van CE-certificaat en voldoen aan de veiligheidseisen volgens de norm 2006/42/EC en de Nederlandse norm NEN 1570.

Veiligheid rondom een heftafel

Bij toepassing in een specifieke situatie kunnen extra veiligheidsvoorzieningen op en om de heftafel nodig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hekwerk rondom of op de heftafel om valgevaar te voorkomen. Ook kunnen de heftafels worden aangepast zodat ze voldoen aan de Atex richtlijnen of worden voorzien van speciale olie voor toepassingen in een omgeving waar levensmiddelen worden verwerkt. Onze verkoopadviseurs adviseren graag over de beste oplossing voor iedere situatie!

Download de heftafel brochure en ontdek de vele mogelijkheden

marco heftafel brochure

Heftafel accessoires

De heftafel is voorzien van een groot aantal standaard componenten. Daarnaast kunnen we u ook een groot aantal accessoires aanbieden. Daarmee kunt u de heftafel een meerwaarde geven en geschikt maken voor de situatie. Denk aan bijvoorbeeld hekwerken voor veiligheid. Of een wielframe zodat de schaarlift verrijdbaar is. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden.

heftafel multifunctioneel

Veelgestelde vragen

Een heftafel is een lift die gebruikt kan worden om goederen verticaal te verplaatsen. Ook zijn er varianten leverbaar waarbij vervoer van personen is toegestaan. De heftafels zijn zeer breed inzetbaar vanwege de variabele afmetingen en capaciteiten waarmee ze leverbaar zijn. Naast de naam heftafel wordt dit type lift ook wel hefplateau, schaarheftafel, schaartafel, hefplatform, schaarlift, goederenschaarlift, goederenhefplateau, goederenheffer, goederenhefplatform of goederenlift genoemd.

Als u een heftafel wilt kopen zijn er een aantal zaken belangrijk. Dit begint met de vraag waar u de heftafel voor wilt gebruiken. Afhankelijk daarvan kan er gekozen worden een bepaalde hefhoogte van de schaarheftafel, de gewenste afmetingen van het platform en natuurlijk de hoogte die de schaarlift moet kunnen heffen. Vervolgens kunnen we er eventueel diverse accessoires worden toegevoegd voor de veiligheid of ergonomie. Neem contact op met een van onze verkoopadviseurs via 088-2340800, zij kunnen uitstekend helpen met het samenstellen van een schaarheftafel die bij uw specifieke wensen aansluit.

De prijs van een heftafel is afhankelijk van veel verschillende factoren. Denk aan de gewenste afmetingen en de benodigde hefcapaciteit. Ook de eventueel gekozen accessoires hebben invloed op de prijs van de schaarheftafel. Wilt u Marco-kwaliteit voor een scherpe prijs? Kijkt u eens naar de Economic-line met standaard voordelige heftafels. Zit de gewenste schaarheftafel er niet tussen? Onze verkoopadviseurs maken graag vrijblijvend en snel een prijsopgave.

De levertijd van een heftafel is geheel afhankelijk van het gekozen type en eventuele accessoires. Marco heeft een groot aantal modellen schaarheftafels op voorraad, deze hebben dan ook een zeer korte levertijd. Neem voor de exacte levertijd van het gewenste model contact op met een van onze verkoopadviseurs, zij kunnen een goede inschatting geven van de actuele levertijd.

Nee, alle heftafels die wij leveren vallen onder de Machinerichtlijn 2006/42/EG en zijn daarmee niet keuringsplichtig. Vanuit onze fabriek worden de heftafels geleverd met een CE-keurmerk. Installeren wij de heftafels voor u, dan zorgen we dat dit ook gebeurd conform de geldende richtlijnen.

Alle heftafels die wij leveren zijn voorzien van een CE-keurmerk. Standaard zijn er diverse veiligheidsvoorzieningen aangebracht op een heftafel. Zo is iedere heftafel voorzien van een veiligheidslijst om knelgevaar in neergaande beweging te voorkomen. Wilt u weten hoe u veilig kunt werken met een Marco heftafel? Onze verkoopadviseurs adviseren u graag over de mogelijkheden!

Standaard zijn de heftafels geschikt voor een 400v aansluiting. Heeft u hier geen beschikking over? Geen probleem, desgewenst leveren we de schaarheftafel met motor geschikt voor 230v-1 fase.

Jazeker! Regelmatig preventief onderhoud is belangrijk voor veilig gebruik. Op basis van de intensiteit waarmee u de heftafel gebruikt, adviseren wij om de heftafel minimaal één keer per jaar te laten onderhouden. Aan de hand van een grondige checklist controleren onze professionele servicemonteurs de werking van alle cruciale onderdelen. Marco heftafels zijn van de beste kwaliteit. Als u tegen een storing aanloopt, komen we zo snel mogelijk langs. We hebben een grote hoeveelheid onderdelen op voorraad, dus we garanderen dat u de heftafel snel weer kunt gebruiken! Storingen zijn te melden via 088-2340800 of td@mthlifttechniek.nl.

Vrijblijvende prijsopgave voor een heftafel ontvangen?

Vul het aanvraagformulier in en ontvang spoedig een prijsopgave voor een heftafel. Een adviseur neemt contact op om de situatie en uw wensen te bespreken zodat u een prijsopgave op maat krijgt.

Hoge kwaliteit heftafels

Beste advies voor een heftafel

Persoonlijke service

Eigen onderhoudsteam