Schaarheftafel

Voor elke situatie is een schaarheftafel geschikt

Een schaarheftafel speelt op veel gebieden een belangrijke rol. Denk hierbij aan productielijnen, het verbeteren van arbeidsomstandigheden en het creëren van een flexibelere werksituatie. Veel organisaties maken gebruik van een schaarheftafel om het distributieproces te verbeteren. Dit wordt ook wel een loading dock of een laad-los schaarheftafel genoemd.

Marco is al zo'n 70 jaar dé leverancier van uw schaarheftafel. Een van de grootste eigenschappen is ons uitgebreide standaardassortiment. Ook worden er dagelijks schaarheftafels op maat geproduceerd.

schaarheftafel met vouwgordijn
diverse schaarheftafels

Diverse modellen schaarheftafels

De schaarheftafel is onderverdeeld in verschillende modellen met unieke eigenschappen. In onderstaand overzicht staan de schaarheftafel modellen weergegeven, zodat u aan de hand van de eigenschappen kunt bepalen welk type geschikt voor u is.

Door de stevige bouw en hoge kwaliteit van de gebruikte componenten zijn de Marco schaarheftafels uitstekend geschikt voor industrieel gebruik. De schaarheftafels zijn geschikt voor zware ladingen en een hoog aantal bewegingen gedurende lange tijd. Dit type schaarheftafel wordt dan ook veel geïntegreerd in productielijnen. Bij dergelijk intensief gebruik komt de kwaliteit van de industriële schaarheftafel goed tot uiting: een hoge betrouwbaarheid en onderhoudsarm.

De laagbouw schaarheftafels zijn schaarheftafels met een zeer beperkte bouwhoogte. Met een bouwhoogte vanaf slechts 80 mm is dit type schaarheftafel te beladen met een handpallettruck. De laagbouw is verkrijgbaar met 3 verschillende type platformen: een gesloten platform en een u- of e-vorm platform. De schaarheftafel met een u- of e-platform zijn door de vorm geschikt voor het beladen met een handpallettruck. Bij een gesloten platform kan de schaarheftafel natuurlijk altijd worden voorzien van een oprijplaat. De laagbouw schaarheftafels worden voornamelijk toegepast voor ergonomisch werken in een magazijn of productieruimte. Met deze schaarheftafels kunnen de goederen gemakkelijk op een ergonomische werkhoogte worden gebracht. Omdat er geen heftruck nodig is voor het beladen, zien we dit type schaarheftafel ook veel terug in krappere werkruimtes.

De laad-los schaarheftafel, ofwel de loading dock schaarheftafel, is specifiek ontworpen voor het gebruik bij laad- en loswerkzaamheden. Met deze schaarheftafel kan de hoogte tussen het voertuig en de laad-/ loslocatie worden overbrugd. De loading dock schaarheftafel is leverbaar met een capaciteit tot 10.000 kg en hiermee ook uitstekend geschikt voor zware goederen. Het laden en lossen vindt vaak buiten plaats. Dit type schaarheftafel is gebouwd op betrouwbaar werken onder alle mogelijke weersomstandigheden. Vanzelfsprekend kan ook deze schaarheftafel worden voorzien van allerlei accessoires om het laden- en lossen zo efficiënt en veilig mogelijk te laten verlopen.

De dubbelschaar horizontaal schaarheftafels zijn geschikt voor het op hoogte brengen van langwerpige, zware goederen. Doordat dit type schaarheftafel is voorzien van 2 naast elkaar geplaatste scharenstellen kan een groot en stabiel platform gecreëerd worden. Standaard is er al een model schaarheftafel met een platformlengte van meer dan 6 meter. Voor nog langere goederen is een maatwerkoplossing mogelijk. Naast het op hoogte brengen van goederen wordt de dubbelschaar horizontaal schaarheftafels ook vaak gebruikt als werkplatform. Om een veilig werkplatform te creëren wordt de schaarheftafel in dat geval voorzien van accessoires als hekwerken.

De dubbelschaar verticaal is een schaarheftafel voorzien van 2 scharenstellen boven elkaar. Zo kan er een grote hefhoogte worden gerealiseerd. Dit type schaarheftafel wordt vaak ingezet als werkplatform op grotere hoogte. Maar ook voor het vervoer van goederen of pallets naar een hogere verdieping is deze schaarheftafel zeer geschikt. Met accessoires als hekwerken en sensoren is de lift ook gemakkelijk en veilig in gebruik als personen- of mindervalidelift. De standaardmodellen kunnen tot wel 5 meter overbruggen. Voor nog grotere hoogtes is maatwerk mogelijk.

De Marco schaarheftafels zijn zeer geschikt als autolift. De autoliften zijn in de verschillende uitvoeringen beschikbaar, voor vervoer in- of exclusief inzittenden. De schaarheftafels kunnen worden voorzien van accessoires als hekwerken, sensoren en lichtsignalen om veilig vervoer van auto’s en inzittenden te garanderen. De autolift wordt toegepast in bijvoorbeeld autoshowroom voor het vervoer tussen verschillende of in woonhuizen om de auto in de garage in de kelder te parkeren. Buiten de standaard schaarheftafel modellen is hier ook maatwerk mogelijk. Grotere formaten schaarheftafels geschikte voor complete vrachtwagens is geen probleem!

Anders dan de overige type schaarheftafels zijn de schaarheftafels uit de Economic Line van Marco enkel verkrijgbaar in standaard uitvoeringen. Maatwerk is dus niet mogelijk, maar hierdoor kunnen we de prijs van deze schaarheftafels laag houden. Met een schaarheftafel uit de Economic line koopt u Marco kwaliteit en betrouwbaarheid voor een scherpe prijs. Er is keuze uit 3 voordelige modellen die bovendien snel uit voorraad leverbaar zijn. De schaarheftafels uit de Economic Line zijn uitgevoerd met een platform van 1200*800 mm, een hefhoogte tot 1350 mm en een maximale capaciteit van 2.000 kg.

Snel en vrijblijvend een offerte ontvangen?

Schaarheftafels die veilig in gebruik zijn

Marco schaarheftafels zijn ontworpen om processen zo veilig en efficiënt mogelijk te laten verlopen op een ergonomisch verantwoorde manier. De schaarheftafels zijn standaard voorzien van diverse veiligheidsvoorzieningen. Zo is er bijvoorbeeld onder de schaarheftafel een veiligheidslijst aangebracht om beknelling te voorkomen. De elektrische componenten van de schaarheftafels hebben de classificatie IP 65 en de motorunit heeft de IP 55-klasse. Alle Marco schaarheftafels zijn voorzien van een CE-certificaat en voldoen aan de veiligheidsnormen conform de norm 2006/42/EG en de Nederlandse norm NEN 1570.

Veiligheid rondom een schaarheftafel

De schaarheftafels kunnen worden aangepast om te voldoen aan de Atex-regelgeving of kunnen op verzoek worden voorzien van speciale olie voor gebruik in ruimtes waar voedsel wordt verwerkt. Neem vandaag nog contact met ons op als u aanvullende informatie nodig heeft.

schaarheftafel veiligheid

Download de schaarheftafel brochure en ontdek de vele mogelijkheden

marco schaarheftafel brochure

Accessoires voor een schaarheftafel

De schaarheftafel biedt veel standaard onderdelen, maar daarnaast kunnen we ook nog vele extra accessoires aan uw schaarheftafel toevoegen. We hebben bijvoorbeeld hekwerken voor extra veiligheid, of wielen voor het creëren van een verplaatsbare schaarheftafel. Zo zijn er nog vele andere mogelijkheden.

schaarheftafel multifunctioneel

Veelgestelde vragen

Een schaarheftafel is een lift die gebruikt kan worden om goederen verticaal te verplaatsen. Ook zijn er varianten leverbaar waarbij vervoer van personen is toegestaan. De schaarheftafels zijn zeer breed inzetbaar vanwege de variabele afmetingen en capaciteiten waarmee ze leverbaar zijn. Naast de naam schaarheftafel wordt dit type lift ook wel hefplateau, heftafel, schaartafel, hefplatform, schaarlift, goederenschaarlift, goederenhefplateau, goederenheffer, goederenhefplatform of goederenlift genoemd.

Als u een schaarheftafel wilt kopen zijn er een aantal zaken belangrijk. Dit begint met de vraag waar u de schaarheftafel voor wilt gebruiken. Afhankelijk daarvan kan er gekozen worden een bepaalde hefhoogte van de schaarheftafel, de gewenste afmetingen van het platform en natuurlijk de hoogte die de schaarlift moet kunnen heffen. Vervolgens kunnen we er eventueel diverse accessoires worden toegevoegd voor de veiligheid of ergonomie. Neem contact op met een van onze verkoopadviseurs via 088-2340800, zij kunnen uitstekend helpen met het samenstellen van een schaarheftafel die bij uw specifieke wensen aansluit.

De prijs van een schaarheftafel is afhankelijk van veel verschillende factoren. Denk aan de gewenste afmetingen en de benodigde hefcapaciteit. Ook de eventueel gekozen accessoires hebben invloed op de prijs van de schaarheftafel. Wilt u Marco-kwaliteit voor een scherpe prijs? Kijkt u eens naar de Economic-line met standaard voordelige schaarheftafels. Zit de gewenste schaarheftafel er niet tussen? Onze verkoopadviseurs maken graag vrijblijvend en snel een prijsopgave.

De levertijd van een schaarheftafel is geheel afhankelijk van het gekozen type en eventuele accessoires. Marco heeft een groot aantal modellen schaarheftafels op voorraad, deze hebben dan ook een zeer korte levertijd. Neem voor de exacte levertijd van het gewenste model contact op met een van onze verkoopadviseurs, zij kunnen een goede inschatting geven van de actuele levertijd.

Nee, alle schaarheftafels die wij leveren vallen onder de Machinerichtlijn 2006/42/EG en zijn daarmee niet keuringsplichtig. Vanuit onze fabriek worden de schaarheftafels geleverd met een CE-keurmerk. Installeren wij de schaarheftafels voor u, dan zorgen we dat dit ook gebeurd conform de geldende richtlijnen.

Alle schaarheftafels die wij leveren zijn voorzien van een CE-keurmerk. Standaard zijn er diverse veiligheidsvoorzieningen aangebracht op een schaarheftafel. Zo is iedere schaarheftafel voorzien van een veiligheidslijst om knelgevaar in neergaande beweging te voorkomen. Wilt u weten hoe u veilig kunt werken met een Marco schaarheftafel? Onze verkoopadviseurs adviseren u graag over de mogelijkheden!

Standaard zijn de schaarheftafels geschikt voor een 400v aansluiting. Heeft u hier geen beschikking over? Geen probleem, desgewenst leveren we de schaarheftafel met motor geschikt voor 230v-1 fase.

Jazeker! Regelmatig preventief onderhoud is belangrijk voor veilig gebruik. Op basis van de intensiteit waarmee u de schaarheftafel gebruikt, adviseren wij om de schaarheftafel minimaal één keer per jaar te laten onderhouden. Aan de hand van een grondige checklist controleren onze professionele servicemonteurs de werking van alle cruciale onderdelen. Marco schaarheftafels zijn van de beste kwaliteit. Als u tegen een storing aanloopt, komen we zo snel mogelijk langs. We hebben een grote hoeveelheid onderdelen op voorraad, dus we garanderen dat u de schaarheftafel snel weer kunt gebruiken! Storingen zijn te melden via 088-2340800 of td@mthlifttechniek.nl.

Vrijblijvende prijsopgave voor een schaarheftafel ontvangen?

Vul het aanvraagformulier in om spoedig een offerte voor een schaarheftafel te ontvangen. Een adviseur neemt contact met u op om de situatie en uw wensen te bespreken. Zo ontvangt u een prijsopgave voor uw situatie.

Hoge kwaliteit schaarheftafels

Beste advies voor een schaarheftafel

Persoonlijke service

Eigen onderhoudsteam