Totaaloplossing laadtafels voor snelst groeiende bedrijf van Nederland

In steeds meer plaatsen in Nederland – én Duitsland – zie je de vriendelijke bezorgautootjes van Picnic hun boodschappen rondbrengen. “Dat zijn er inmiddels 1000,” vertelt Building & Equipment coördinator Mattijs Oud van Picnic, “en die moeten allemaal iedere dag zo snel mogelijk beladen worden. MTH Lifttechniek ontwikkelde een totaaloplossing voor ons.”

De hele bedrijfsvoering van Picnic is doordrenkt van flexibiliteit. “Wij willen wendbaar en snel zijn; kansen grijpen waar ze zich voordoen. Wij bouwen onze operaties modulair op, om zo makkelijk op te kunnen schalen.” Voor hun distributiecentra zoeken ze de slimste plekken om hun klanten te kunnen bedienen. “Wij kijken naar leegstaande bedrijfsruimtes, geschikt voor onze operaties. Voor de belading van onze autootjes richten wij onze eigen systemen in.”

Op iedere Picnic-locatie staan twee laadtafels. Oud (Picnic): “Oorspronkelijk hadden wij zelf bestaande laadtafels aangepast, met name met afschermingen die voorkomen dat lasten tijdens het heffen eraf vallen. Maar hoe meer ons bedrijf groeit, hoe meer wij een robuustere oplossing nodig hadden. In overleg met MTH is die er gekomen.”
Vertegenwoordiger Brian Heuving van MTH legt uit hoe dat ging: “Wij wisten al waar ze onze laadtafels voor gebruiken en hadden al een idee van de extra eisen. Begin 2019 hebben wij de uitdaging opgepakt om in een pilot te laten zien hoe wij een totaaloplossing konden bieden. Deze pilot was onderdeel van een tender en pakte heel snel goed uit in praktijk. Daarna zijn wij samen met Picnic verder de uitrol gaan bespreken.”
“Wat wij van MTH echt op prijs stellen,” zegt Oud, “is hun ‘can do’-mentaliteit. Daarmee sluiten ze echt aan op onze manier van werken.”